Bidra!

Alla som ger ut e‑hälsospecifikationer kan bidra till NGS-tjänsten genom att skicka in uppgifter om sina specifikationer. Det ökar chansen att fler kan använda e‑hälsospecifikationerna.

Samverka

Så bidrar du med uppgifter om en e‑hälsospecifikation

För att din organisations e‑hälsospecifikation ska bli sökbar i NGS-tjänsten fyller du i ett formulär på E‑hälsomyndighetens webbplats (öppnas i ny flik).

Öppna formuläret

I formuläret anger du uppgifter om specifikationen, som exempelvis titel, beskrivning, nyckelord och kontaktperson. Du behöver också peka ut en eller flera webbadresser där användare kan ta del av specifikationens innehåll. Instruktion för att fylla i formuläret (PDF, 41 kb).

Vad händer sedan?

En handläggare hos E‑hälsomyndigheten går tillsammans med utgivaren igenom de inskickade uppgifterna. Därefter registreras uppgifterna i NGS-tjänsten och e‑hälsospecifikationen blir sökbar.


Så bidrar du med uppgifter om flera e‑hälsospecifikationer

Du kan fylla i formuläret flera gånger, men om du vill bidra med ett stort antal specifikationer rekommenderar vi att du kontaktar oss. Då tar en handläggare kontakt med dig för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp eller har du frågor?

Svar på vanliga frågor finns på sidan Hjälp. Om du har andra frågor eller behöver hjälp med att bidra med uppgifter är du välkommen att höra av dig.

Föreslå e‑hälsospecifikationer!

Du kan också bidra genom att skicka in förslag på specifikationer som du tycker borde finnas i NGS-tjänsten.

Här skickar du förslagen.