Söktips

Du kan söka efter uppgifter om e‑hälsospecifikationer på olika sätt. Här hittar du både information om hur sökfunktionen är uppbyggd och om hur du söker på bästa sätt.

Söktips

Så söker du efter uppgifter om e‑hälsospecifikationer

Via sökfunktionen på startsidan kommer du till en söksida där du får fler sökmöjligheter, bland annat olika filter. Filtren är listor med bestämda värden som är sorterade i storleksordning efter hur ofta de används i NGS-tjänsten. Du kan kombinera dessa filter med egna sökord för att göra precisare sökningar. Det finns filter för:

Var sker sökningen?

Sökningen sker i: titel, beskrivning och nyckelord för specifikationen och dess olika delar.

Sökningen ger träff på ord som innehåller sökordet. Skriver du in flera ord får du träffar där båda orden förekommer, men inte nödvändigtvis i den ordning du skriver in dem. Det är alltid bra att testa lite olika varianter på sökord och kombinationer.

Du kan sortera om träfflistan

Efter sökningen får du upp en träfflista med det innehåll i NGS-tjänsten som bäst matchar det du sökt på. Du kan sortera om listan utifrån relevans, utgivningsdatum eller titel på specifikation (Alfabetisk). Listan över matchande sökresultat är i utgångsläget inställd på att visa sökträffarna sorterade efter relevans och därefter utgivningsdatum.

Relevans betyder att ditt sökord viktas efter hur väl det ordet eller dina filter matchar innehållet och var matchningen görs. Till exempel kommer en exakt träff på ett visst sökord, på vissa ställen i databasen, högre upp i listan än en träff som innehåller sökordet som del av ett annat ord eller där sökordet förekommer på ett ställe i innehållet som är lägre prioriterat.